Ragazzon: Høykvalitets sportsanlegg med EEC-godkjenning!

Eksosanlegg AS er importør og norsk leverandør av Ragazzon, en italiensk fabrikant av sportsanlegg og kat-erstatningsrør for personbiler. I tillegg til EEC-godkjente sportsanlegg har de også spesialisert seg på produksjon av, ikke bare sportskatalysatorer, men også erstatningsrør for katalysator og dieselpartikkelfilter (DPF). Dette kan fort være aktuelt i forbindelse med f.eks. banekjøring, men vi gjør oppmerksom på at det i all hovedsak ikke er tillatt å fjerne katalysator og partikkelfilter på kjøretøy som er levert med dette og registrert for norske veier.

Bred erfaring og moderne teknologi, kombinert med en nyskapende ånd: dette er egenskapene som gjør Ragazzon til ledende innen produksjon av sportslyddempere. Takket være sine betydelige kunnskaper, materialer av topp kvalitet og et spesielt øye for design og produksjonsdetaljer, garanterer Ragazzon maksimal kvalitet og holdbarhet for sine produkter.

Litt om produksjon og materialvalg

Eksosrør i rustfritt AISI 304 blir først kuttet og deretter formet og behandlet etter behov. Det ytre skallet på lyddemperne formes av polerte platestrimler av rustfritt AISI 304, mens de på innsiden bruker perforerte rør i rustfritt AISI 409. Disse er pakket med varmebestandig ull i rustfritt stål og støyabsorberende materiale for å få et førsteklasses produkt. Lyddemperen blir deretter forseglet med endestykker i rustfritt AISI 304 og TIG-sveiset.

Det siste elementet er halerøret, den synlige delen som stikker ut fra baksiden av bilen. De tilbyr et stort utvalg av enderør med ulik design, skapt med den største nøyaktighet. Behandlingen av den indre delen av halerøret er avgjørende, hvor formen og det koniske forholdet faktisk er avgjørende for lyden. Til slutt poleres enderøret utvendig til det ser ut som et speil. Mot et tillegg i prisen kan man spesialbestille anlegget med en annen dimensjon på stussene enn hva anlegget er laget med.

H2 – Produksjonen av Flow Line er forskjellig fra de ovenfor, for de produseres med den nyeste prosessen innen hydroforming teknologi. Disse produktene er laget ved å bruke en enkelt del av et rustfritt stålrør, plassert i avanserte maskiner med høyt trykk. Røret plasseres i en passende form, hvoretter det pumpes væske ved høyt trykk. Væsken skyver metallet mot formens indre vegger og gir dermed form til lyddemperens ytre kropp


OBS: Bilen på videoen har byttet alt fra turbo og ut, med ikke godkjent downpipe og katalysator. Ved å bytte kun bakpotte blir lyden mye mildere og det vil være godkjent!

Hva må du gjøre?

Hva må du så gjøre for å få Ragazzon på din bil? Det er enkelt, du trykker her og forteller oss hva slags bil du har (reg.nr) og hvilket utseende du ønsker deg, så kommer vi tilbake til deg med pris og leveringstid på de mulighetene som finnes. Husk å presisere at du ønsker et sportsanlegg fra Ragazzon, vi er leverandør av mange forskjellige fabrikanter og vil helst ikke gi deg pris på noe du ikke ønsker. Legg gjerne igjen en kommentar under dersom du har en erfaring med Ragazzon du ønsker å dele med oss.

Se deres katalog her!

Vi avslutter med en liten videosnutt som Ragazzon selv har laget. Husk at bilen på videoen har byttet alt fra turbo og ut, da med ikke godkjent downpipe og katalysator. Dersom man bare bytter bakpotte eller midtre og bakre med godkjenningspapirer, så blir lyden mye mildere og innenfor myndighetenes støykrav, og du slipper problemer på EU-kontroll og en eventuell teknisk kontroll.